Libelula viziune.

libelula viziune

O agregare de skimmere globalePantala libelula viziuneîn timpul migrației Libélul trăiește pe toate continentele, cu excepția Antarcticii.

libelula viziune viziunea de 18 ani se deteriorează

Spre deosebire de diguri Zygopteracare tind să aibă distribuții restrânse, unele genuri și specii sunt răspândite pe continente. Globul Skimmer flavescens Pantala esteprobabilcele mai multe specii de libelule răspândite în lume; este cosmopolit, care apare pe toate continentele în regiunile mai calde.

Majoritatea speciilor Anisoptera sunt tropicale, cu specii mult mai puține în libelula viziune temperate. Unele libelule, inclusiv libellulide și aeshnide, trăiesc în bazinele deșertului, de exemplu în deșertul Mojaveunde sunt active la temperaturi de umbră cuprinse între 18 și 45 ° C 64,4 - ° F ; aceste insecte au putut supraviețui la temperaturi ale corpului peste punctul de deces termic al insectelor din aceeași specie în locuri mai răcoroase.

Libélul trăiește de la nivelul mării până la munți, scăzând diversitatea speciilor odată cu altitudinea. Limita lor altitudinală este de aproximativ m, reprezentată de o specie de Aeshna din Pamir.

Post navigation

Libélul devine rar la latitudini mai mari. Nu sunt originare din Islandadar indivizii sunt ocazionați de vânturi puternice, incluzând un ephippiger Hemianax originar din Africa de Nord și o specie de darter neidentificată. În Kamchatkase găsesc doar câteva specii de libelule, inclusiv smaraldul de trecere Somatochlora arctica și unele aeshnide, cum ar fi Aeshna subarcticaposibil din cauza temperaturii scăzute a lacurilor de libelula viziune.

Smaraldul de bază trăiește, de asemenea, în nordul Alaskaîn cadrul Cercului Arcticceea ce îl face cel mai nordic dintre toate libelulele. Descriere generala Bărbăturileca aceasta Ischnura senegalensissunt mai zvelte în construcție decât libelule și majoritatea își țin aripile închise peste corp.

Totul despre viziunea libelule

Prin contrast, libelula subordinul Zygoptera au corpuri zvelte și acoperi mai slab; majoritatea speciilor își pliază aripile peste abdomen atunci când sunt staționate, iar ochii sunt bine separați pe părțile laterale ale capului.

O libelula adultă are trei segmente distincte, capul, toracele și abdomenul ca în toate insectele. Are un exoschelet chitinos de plăci dure ținute împreună cu membrane flexibile. Capul este mare, cu antene foarte scurte.

#6 Fenomene Naturale Extreme, Surprinse de Camera Video

Este dominat de cei doi ochi compușicare acoperă cea mai mare parte a suprafeței sale. Ochii compuși libelula viziune alcătuiți din ommatidianumărul fiind mai mare la speciile mai mari. Aeshna interrupta are ommatidia de două dimensiuni diferite, fiind mare.

Fațetele orientate în jos tind să fie mai mici. Petalura gigantea are ommatidia de o singură dimensiune. Aceste fațete oferă o viziune completă în emisfera frontală a libelulei. Ochii compuși se întâlnesc în vârful capului cu excepția Petaluridae și Gomphidae, ca și în genul Epiophlebia.

De asemenea, au trei ochi simpli sau ocelli. Partea bucală este adaptată pentru mușcarea cu o maxilară dințată; labrul asemănător cu clapetaîn partea din față a gurii, poate fi împușcat rapid înainte pentru a prinde prada.

Înregistrează-te pentru ştirile noastre

Capul are un sistem pentru blocarea lui în loc, care constă din mușchi și fire mici de păr pe partea din spate a capului, care se structurează pe partea din față a primului segment toracic. Acest sistem de arestare este unic pentru Odonata și este activat atunci când alimentați și în timpul zborului în tandem.

Capul libelule albastre Aeshne Anatomia unei libelule Toraxul este format din trei segmente ca în toate insectele. Prothorax este mic și este aplatizat dorsally într - un scut asemănător libelula viziune care are două nervuri transversale. Mesothorax și metathorax sunt topite într - un rigid, cheson structură cu contravântuiri internă și oferă un atașament robust pentru puternic mușchii aripilor în interiorul acestuia.

Toraxul poartă două perechi de aripi și trei perechi de picioare.

Libelule preistorice cu aspect poate fi un pic intimidantdeoarece năpusti despre cerul de vară. De fapt, conform unui mit libelulăcreaturi stranii ar coase buzele oamenilor creduli.

Aripile sunt lungi, venoase libelula viziune membranoase, mai înguste la vârf și mai late la bază. Partile posterioare sunt mai largi decat anteprizele, iar la baza este diferita. Venele poartă hemolimfacare este similară cu sângele la vertebrate și îndeplinește multe funcții similare, dar care servește, de asemenea, la libelula viziune funcție hidraulică pentru a extinde corpul între etapele nimfale instar și pentru a extinde și înăbuși aripile după ce adultul iese din final consilier vizual maxim nimfal.

Marginea fruntașă a fiecărei aripi are un nod în care alte vene se alătură venei marginale, iar aripa este capabilă să se flexeze în acest punct. În majoritatea speciilor mari de libelule, aripile femelelor sunt mai scurte și mai largi decât cele ale masculilor.

Picioarele sunt rareori folosite pentru mers, dar sunt folosite pentru a prinde și ține prada, pentru cocoșare și pentru a urca pe plante.

Fiecare are două articulații bazale scurte, două articulații lungi și un picior cu trei articulații, înarmați cu o pereche de gheare. Aeshna mixtașoimul migrantare abdomenul lung și zvelt al libelelor ahnice. Abdomenul este lung și zvelt și este format din 10 segmente.

Există trei apendice terminale pe segmentul 10; o pereche libelula viziune superiori claspers și un inferior. Al doilea și al treilea segment sunt lărgite, iar la bărbați, pe partea inferioară a celui de-al doilea segment are o fisură, formând genitalele secundare constau din laminahamule, lob genital și penis.

  • Valeria despre restaurarea vederii
  • Pictura de spălat cu cerneală, libelula de cerneală, 3, 3 Viziune png | PNGEgg
  • Fauna Libelulele Odonata Libelulele sunt insecte carnivore se caracterizează prin capul rotunjit și voluminos, pe care se găsesc o pereche de ochi compuși mari și antene scurte.
  • Простите меня, все старики, чьи рассказы я пропускала мимо ушей.
  • 10 lucruri fascinante despre libelule

Există variații remarcabile în prezența și forma penisului și a structurilor aferente, flageluluicorneei și lobilor genitali. Sperma este produsă în segmentul 9 și este transferată la organele genitale secundare înainte de împerechere. Masculul ține femela în spatele capului folosind o pereche de agrafe pe segmentul terminal. La femei, libelula viziune genitală se află pe partea inferioară a celui de-al optulea segment și este acoperită de o clapetă simplă lamina vulvară sau un ovipozitorîn funcție de specie și metoda de depunere a ouălor.

Libelule cu clapă simplă aruncă ouăle în apă, mai ales în zbor. Libélule având ovipozitor, folosiți-l pentru puncția țesuturilor moi ale plantelor și așezați ouăle singure în fiecare puncție pe care libelula viziune făcut-o. Nimfele libelule variază ca formă în funcție de specii și sunt clasificate în mod necorespunzător în agrafe, aglomerați, ascunzători și mașini. Prima instar este libelula viziune sub numele de prolarva, o etapă relativ inactivă din care se transformă rapid în forma nimfală mai activă.

Planul general al corpului este similar cu cel al unui adult, dar nimfei nu au aripi și organe de reproducere. Maxilarul inferior are un laborator uriaș, extensibilînarmat cu cârlige și spini, care este folosit pentru a prinde prada. Acest laborator este pliat sub corp în repaus și lovit cu viteză mare de presiunea hidraulică creată de mușchii abdominali.

Навигация по записям

În timp ce nimfele păguboase au trei branhii externe cu penenimfele libelului au branhii interne, situate în jurul celei de-a patra și a cincea segmente abdominale. Apa este pompată în interior și în afara abdomenului printr-o deschidere la vârf.

Naziile unor clubtail-uri Gomphidae care se înghesuie în sediment, au un tub asemănător cu snorkel la capătul abdomenului care le permite să atragă apă curată în timp ce sunt îngropate în noroi.

libelula viziune viziune minus 4 minus 5

Naiadele pot expulza cu forță un jet de apă pentru a se propulsa cu mare rapiditate. Colorația lor generală este adesea o combinație de pigmenți galben, roșu, maro și negru, cu culori structurale. Albastrele sunt de obicei create de microstructuri în cuticule care reflectă lumina albastră.

Pestii raman inca activi, hranindu-se inainte de a intra in iarna. Totusi, in comparatie cu luna. December 4, Cultura, Geografie. November 20, Cultura.

Verdele combină libelula viziune un albastru structural cu un pigment galben. Adulții proaspăt emergenți, cunoscuți sub denumirea de tenerale, sunt adesea de culoare palidă și își obțin culorile tipice după câteva zile, unii au corpul acoperit cu un albastru pal, pudră ceroasă, numită prorozitate; se poartă când este răzuit în timpul împerecherii, lăsând zone mai întunecate.

Albastrul structural neiridescent apare în darnerul verde, Anax junius ; femela de jos îi lipsește albastru. Unele libelule, cum ar fi darnerul verde, Anax juniusau un albastru noniridescent, care este produs structural prin împrăștiere din tablouri de sfere minuscule în reticulul endoplasmatic al celulelor epidermice de sub cuticule.

Aripile libelelor sunt în general limpezi, în afară de venele întunecate și pterostigmate.

libelula viziune patogeneza afectării vizuale

Cu toate acestea, în cazurile Libellulidaemulte genuri au zone de culoare pe aripi: de exemplu, pământurile Brachythemis au benzi brune pe toate cele patru aripi, în timp ce unele stacojii Crocothemis și dropwings Trithemis au pete portocaliu strălucitoare la bazele aripi. Unii ahnici, cum ar fi șobolanul brun Aeshna libelula viziune au aripi translucide, galbene palide.

Nimfele libelule sunt, de obicei, un amestec bine camuflat de maro maroniu, verde și gri. Nimfele se hrănesc cu o serie de nevertebrate de apă dulce, iar cele mai mari se pot prădă de mormânturi și pești mici. Adulții captează prada insectelor în aer, folosindu-se de viziunea acută și zborul puternic controlat.

libelula viziune optica pentru vedere

Sistemul de împerechere a libelelor este complex și sunt printre puținele grupuri de insecte care au un sistem de transfer indirect de spermă împreună cu depozitarea spermei, fertilizarea libelula viziune și concurența spermatozoizilor.

Masculii adulți apără energic teritoriile din apropierea apei; libelula viziune zone oferă un habitat adecvat pentru larve să se dezvolte și pentru femele să-și depună ouăle. Vârfurile de hrănire pentru adulți se adună la pradă cu pradă roșie, cum ar libelula viziune furnicile zburătoare sau termitele emergente.

Preferința habitatului: un cărucior cu patru puncte, Libellula quadrimaculata pe o plantă emergentăapa violetă Hottonia palustriscu vegetație scufundată pe fundal Libélul ca grup ocupă o varietate considerabilă de habitate, însă libelula viziune specii, și unele familii, au propriile cerințe specifice de mediu. Unele specii preferă apele curgătoare, în timp ce altele preferă apa stătătoare.

De exemplu, Gomphidae clubtail-urile trăiesc în apă curentă, iar Libellulidae skimmers trăiesc în apă liniștită. Unele specii trăiesc în bazine temporare de apă și sunt capabile să tolereze modificările nivelului apei, desicarea și variațiile de temperatură rezultate, dar unele genuri precum Sympetrum darters au ouă și larve care pot rezista secetei și sunt stimulate să crească rapid în bazine calde, superficiale, adesea beneficiind de absența prădătorilor acolo.

Vegetația și caracteristicile sale incluzând scufundări, plutitoare, emergente sau la malul apei sunt, de asemenea, importante.

Femeile se muscat, masculi zgâriat, și sperma lichidează peste tot. Aceste obiceiuri ciudate de împerechere au supraviețuit milioane de ani de evoluție, astfel încât libelulele trebuie să știe ce fac, nu? Să aruncăm o privire mai atentă la modul în care libelule pereche. Cum Dragonfly Masculi Femele Găsiți receptive Libelulele nu se angajeze în elaborarea de ritualuri de curtare. În câteva familii de libelule, masculul poate afișa culorile lui sau survola teritoriul său pentru a arăta un partener potențial ce un site bun ovipoziției el a ales pentru puii lor, dar asta e despre asta.

Adulții pot solicita plante emergente sau de pe malul apei să le folosească ca prăpăstii; alții pot avea nevoie de plante specifice libelula viziune sau plutitoare pe care să depună ouă. Cerințele pot fi foarte specifice, ca în cazul Libelula viziune viridis șobolan verdecare trăiește în mlaștini cu soldatul cu apă, Stratiotes aloides.

Chimia apei, inclusiv starea sa trofică gradul de îmbogățire cu nutrienți și pH-ul pot afecta, de asemenea, utilizarea acesteia de libelule. Majoritatea speciilor au nevoie libelula viziune condiții moderate, nu prea eutroficenici prea acide; câteva specii, cum ar fi Sympetrum danae darterul negru și Libellula quadrimaculata șerpuitor cu patru puncte preferă apele acide, cum ar fi turbinele, în timp ce altele precum Libellula fulva scaunul scăzut au nevoie de ape cu eutrofie, cu mișcare lentă sau similare plante.

Comportament Multe libelule, în special bărbați, sunt teritoriale. Unii apără un teritoriu împotriva altor specii proprii, unii împotriva altor specii de libelule și câțiva împotriva insectelor din grupurile fără legătură. O bibană particulară poate oferi unei libelule scorțișoară pentru vedere vedere bună asupra unui teren de hrănire bogat în insecte, iar ghiontierul albastru Pachydiplax longipennis aruncă alte libelule pentru a-și menține dreptul de a se alătura acolo.

Apărarea unui teritoriu de reproducție este destul de comună printre libelule masculine, în special printre speciile care se reunesc în jurul iazurilor în număr mare. Teritoriul conține caracteristici dezirabile, cum ar fi o întindere solară de apă superficială, o specie specială de plante sau un anumit substrat necesar pentru ouă. Teritoriul poate fi mic sau mare, în funcție de calitatea sa, ora zilei și numărul de concurenți, și poate fi reținut pentru câteva minute sau câteva ore.

Unele libelule semnalează proprietatea cu libelula viziune strălucitoare pe față, abdomen, picioare sau aripi. Cele Whitetail comune Plathemis Lydiei cratimele către un intrus care deține abdomenul său alb Aloft ca un steag.

Alte libelule se angajează în lupte aeriene de câini sau alergări de mare viteză. O femelă trebuie să se împerecheze cu posesorul teritoriului înainte de a depune ouăle.

Există, de asemenea, un conflict între bărbați și femei. Femelele pot fi uneori hărțuite de masculi, în libelula viziune în care aceasta afectează activitățile lor normale, inclusiv hrănirea și, în unele specii dimorfice, femelele au evoluat mai multe forme, cu unele forme care apar înșelător precum bărbații.

La unele specii, femelele au evoluat răspunsuri comportamentale, cum ar fi aparenta morții pentru a scăpa de atenția bărbaților. Reproducere O pereche de skimmers de mlaștină, Orthetrum luzonicumformând o "inimă" Împerecherea în libelule este un proces complex, precis coregrafiat. În primul rând, bărbatul trebuie să atragă o femelă pe teritoriul său, alungând continuu bărbații rivali.

Când este gata să se împerecheze, el transferă un pachet de spermă din deschiderea sa genitală primară pe segmentul 9, aproape de sfârșitul abdomenului său, la organele sale genitale secundare pe segmentelelângă baza abdomenului.

Cuvinte cheie PNG

Masculul apucă apoi femela de cap libelula viziune agrafele de la capătul abdomenului; structura claselor variază între specii libelula viziune poate ajuta la prevenirea împerecherii interspecifice. Perechea zboară în tandem cu masculul din față, de obicei cocoțându-se pe o crenguță sau tulpină a plantei.

Depunerea ouălor ovipozitare implică nu numai femela care se aruncă peste vegetația plutitoare sau de pe malul apei pentru a depune ouăle pe un substrat adecvat, ci și masculul care se plimbă deasupra ei sau continuă să o strângă și să zboare în tandem. Bărbatul încearcă să împiedice rivalii să-și îndepărteze spermatozoizii și să-și insereze propriile, ceva făcut posibil prin fertilizarea întârziată și condus de selecția sexuală. Dacă are succes, un bărbat rival își folosește penisul pentru a comprima sau a scoate sperma introdusă anterior; această activitate exercițiile pentru miopi îmbunătățesc vederea o mare parte a timpului în care o pereche de copulare rămâne în postura inimii.

Zborul în tandem are avantajul că femela necesită un libelula viziune mai mic pentru zbor și poate fi cheltuit mai mult la depunerea ouălor, iar atunci când femela se scufunde pentru a depune ouă, masculul poate ajuta să o scoată din apă. Depunerea ouălor are două forme diferite în funcție de specie. Femela din unele familii are un ovipozitor cu margini ascuțite, cu care deschide o tulpină sau o frunză libelula viziune unei plante pe sau în apropierea apei, astfel încât să își poată împinge ouăle în interior.

În alte familii, cum ar fi clubtail-urile Gomphidaecrucișoarele Macromiidaesmaraldele Corduliidae și skimmers Libellulidaefemela depune ouă atingând suprafața apei în mod repetat cu abdomenul ei, scuturând ouăle din abdomen. În câteva specii, ouăle sunt depuse pe plante emergente deasupra apei, iar dezvoltarea este întârziată până când acestea s-au uscat și au devenit imersate.

Mai multe despre acest subiect