Viziunea politicienilor

Autor: Lectură de Dacă ar fi să trimitem partidele româneşti la un examen medical, diagnosticul n-ar fi deloc îmbucurător. Nici pentru ele, nici pentru societatea românească. Născute, probabil, cu o boală genetică gravă, partidele politice din România şi-au tot amânat tratamentul indispensabil şi, drept urmare, starea lor s-a agravat continuu. Iar pentru că ele sunt un organ al democraţiei, au îmbolnăvit, poate iremediabil, şi societatea, care, în lipsa iniţiativei lor, nu le-a impus la timp terapia adecvată.

Diferenţele dintre viziunile celor de la putere şi opoziţie sunt evidente, dar modul în care se raportează la această ordonanţă arată că există o prăpastie pe scena politică autohtonă.

OUG de modificare a legilor justiţiei este o măsură justă, susţine deputatul PSD Nicolae Bacalbaşa, care califică noile proteste de stradă faţă de acest act normativ viziunea politicienilor fiind ilegale şi regretă că organele statului nu aplică legea: "În ceea ce priveşte Ordonanţa, mie mi se pare, din punctul meu de vedere, o măsură justă, care se înscrie în efortul de a corecta o instituţie care a deviat de la scopurile ei, justiţia din România din ultimii ani, care din nefericire a devenit o justiţie selectivă, non-democratică şi fără îndoială că beneficiarii, unii interni, alţii mai ales externi ai acestei deviaţii a justiţiei se opun cu ferocitate intereselor lor.

Deci este o luptă politică în care se folosesc mijloace ilegale şi din viziunea politicienilor, organele statului nu aplică legea, asta mi se pare regretabil.

Anul în viziunea politicienilor: cum a fost şi cum şi-ar fi dorit să fie Atunci a fost un război civil distrugător pentru ţară, în acest an însă a avut loc o trădare a poporului din partea clasei politice de la guvernare. Actuala guvernare a adus societatea la limita deznădejdii, la repulsie totală faţă de politică, la pierderea încrederii în instituţiile statului şi în ţară în general.

Eu ţin la Uniunea Europeană, dar ţin la o Uniune Europeană în care toate statele participante să fie membri viziunea politicienilor bună credinţă şi să existe o coeziune aşa cum s-a declarat oficial că vom căuta să ajungem la acelaşi nivel economic şi nu un sistem, aşa cum spunea Bis­marck, ca viziunea politicienilor cităm un neamţ celebru, că în orice uniune există un cal şi un călăreţ".

Liderul PLUS, Dacian Cioloş, consideră însă că ordonaţa legată de justiţie este profund injustă şi reprezintă doar o etapă din încercarea de acaparare a justiţiei, iar protestele sunt perfect justificate: "Justiţia nu poate fi acaparată politic.

Portretul politicianului ideal în viziunea românilor

Toate partidele democratice ar trebui să fie în stradă, fiecare parte a societăţii trebuie să fie mobilizată acum. Când e de protestat, ne spunem ce avem de spus în stradă.

viziunea politicienilor instaurarea hiperopiei

Când e de votat în Parlament, partidele parlamentare votează acolo şi e foarte bine că o fac. Magistraţii oneşti, care vor să-şi facă meseria în mod profesionist îşi spun şi ei cuvântul. Cred că e momentul în care societatea românească trebuie să se trezească, pentru că nu mai putem să ne lăsăm duşi de nas de cei care au impresia că, dacă au câştigat o dată alegerile, pot să întoarcă pe dos ţara asta. Eu nu mai cred că această majoritate din Parlament mai are majoritate viziunea politicienilor în societate şi e momentul să spunem foarte clar că, dacă nu organizăm alegeri anticipate, dacă nu avem un nou guvern legitimat politic, riscăm în câteva luni de zile să nu mai putem plăti pensiile şi salariile la care oamenii au dreptul".

viziunea politicienilor viziune nouă gravă în

Preşedintele USR, Dan Barna, vede întreaga acţiune a puterii drept o agresiune: "În acest moment, România este din nou agresată masiv prin ordonanţa 7. Ordonanţa 7 atacă la modul dramatic justiţia din România şi societatea şi ţara trebuie să reziste. România nu poate să ajungă o anexă a Rusiei pentru că Liviu Dragnea vrea să scape de dosar.

viziunea politicienilor cea mai bună cremă de ochi

România este ţara care se împrumută la cea mai mare dobândă din Europa, suntem mai rău decât Grecia în perioada ei de criză. În ritmul acesta, vom fi o viziunea politicienilor de spaţiu gri, o zonă de tampon a Rusiei.

Florin Calinescu la TVR

Mai multe despre acest subiect