Viziunea celulară

Dictionar Medical diviziune celulara

Diviziunea celulară este un proces în care o celulă mamă se împarte în două sau mai multe celule fiice. Eucariotul este un grup de organisme ale căror celule au un nucleu și alte organele închise în membrane.

viziunea celulară

Nucleul celulei eucariote conține informații genetice care sunt purtate de molecule de acid dezoxiribonucleic ADN. Cu excepția gemenilor identici, ADN-ul tuturor este diferit. Moleculele de ADN se formează în fire mari cunoscute sub numele de cromozomi. Corpul uman are 46 de cromozomi, care formează 23 de perechi.

Genele sunt secțiuni scurte ale ADN-ului și sunt coduri pentru proteine particulare care oferă instrucțiuni pentru ordinea ca aminoacizii să fie uniți. Mitoză Mitoza este un proces prin care o celulă mamă se împarte pentru a produce două celule fiice identice genetic. Cea mai mare parte a diviziunii celulare care apare în corp implică acest proces. Divizarea celulelor mitotice are ca rezultat un număr crescut de celule.

Acest număr celular crescut poate permite unui organism să crească și să crească. Un bebeluș uman are mai puține celule decât un om adult și această creștere viziunea celulară din mitoză.

Mitoza poate produce, de asemenea, celule care pot fi folosite pentru a înlocui celulele moarte, permițând lucrurilor vii să se mențină pe perioade lungi de timp. Procesul începe cu o celulă părinte. Celula produce mai întâi copii ale ADN-ului său, iar copiile sunt conectate.

Aceste copii conectate sunt cunoscute sub numele de cromatide surori. În celulele animale, celula va trebui, de asemenea, să creeze o viziunea celulară a unui organel implicat în mitoza cunoscut sub numele de centrosom. Există mai multe faze de diviziune celulară.

atop-romania.ro - Diviziunea celulară pe înţelesul tuturor

În timpul profazeicromozomii se condensează. Fibrele fusului încep să se formeze și vor fi folosite pentru a muta și organiza cromozomii în timpul diviziunii celulare.

Următoarea etapă este cunoscută sub numele de prometafază. În această etapă, plicul nuclear începe să se descompună. Cromozomii termină condensarea și acum sunt foarte bine împachetate. Unele dintre fibrele axului încep să se atașeze de cromozomi. Când fibrele axului au capturat cromozomii, cromozomii sunt aliniați în mijlocul celulei într-un punct cunoscut sub numele de placă metafazică.

Această fază este cunoscută sub numele de viziunea celulară. După metafază, viziunea celulară se deplasează în anafază. În această etapă, cromatidele surori sunt trase una de cealaltă la capetele opuse, alungind celula. Urmează aceasta telofazăunde celula este aproape terminată de divizare.

Fibrele axului se descompun și se formează doi nuclei noi. Cromozomii încep să revină la forma lor necondiționată. Etapa finală a divizării celulelor, cunoscută sub numele de citokinezie, se poate suprapune cu anafazele sau telofazele.

Aici, citoplasma se împarte pentru a forma două celule noi.

viziunea celulară

Mijlocul celulei este ciupit. Indentarea suprafeței celulei unde are loc ciupirea este cunoscută sub numele de brazda de clivaj. Aceste celule noi viziunea celulară continua apoi să se împartă, creând și mai multe celule.

Diviziunea Celulara Flashcards Preview

Meioză Mitoza produce celule hipermetie congenitală la copii ne permit să creștem și să înlocuim celule vechi, uzate. Meioza, pe de altă parte, este viziunea celulară prin care se formează gametii celulele sexuale. Meioza produce celule fiice care nu sunt identice genetic cu celula mamă. Înainte de apariția meiozei, cromozomii fac copii ale lor. În faza Icromozomii încep test ocular în creastă se condenseze.

Spre deosebire de faza în mitoză, cromozomii se împerechează cu partenerul lor omolog. Aceasta creează noi cromozomi cu alele unice.

Diviziunea celulara - mitoza si meioza © Autor: Dr.

La sfârșitul fazei I, plicul nuclear începe să se descompună. Următoarea etapă a meiozei este metafaza Iunde perechile de cromozomi se aliniază la placa metafazei. Acestea sunt mutate în loc de fibrele axului.

Diviziunea celulară

Apoi, în timpul anafazei Iperechile omoloage sunt trase la capete diferite ale celulelor de către fibrele axului. Cromatidele surori rămân împreună, ceea ce este diferit de anafazele mitotice.

  • Diviziunea celulară
  • Numele picăturilor de ochi
  • Etapa Diviziunii Celulare și Planul Lecției | Activități de Mitoză

După anafază I este telofază I. Cele două celule nou formate sunt haploide, ceea ce înseamnă că conțin jumătate din cromozomii celulei părinte. Nucleele încep să se reformeze. Citokineza apare și cele două celule se împart și se separă.

viziunea celulară

Celulele se deplasează apoi în a doua parte a meiozei. Cele două celule fiice au câte un cromozom din fiecare pereche omologă.

  • Diviziune celulară - Wikipedia
  • Există picături pentru acuitatea vizuală
  • Dictionar Medical diviziune celulara

Puteți crede că a doua parte a meiozei este mitoza unei celule haploide.

Mai multe despre acest subiect