Viziune privativă

viziune privativă

ŞTIRILE ZILEI

Comentarii 0 fenomene psihosociale ale mediului privativ de libertate, cunoştinţele privind viziune privativă psihosociale ce pot surveni în condiţiile mediului privativ sunt necesare, deoarece instituţia specializată în executarea sancţiunilor privative de libertate se deosebeşte, prin profilul său psihosocial, de oricare altă instituţie sau grupare organizată de oameni. Venirea individului în penitenciar nu este urmarea unui act propriu de voinţă sau a unei obligaţii cetăţeneşti cum este cazul internării într-un spitalci reprezintă o formă de sancţionare aplicată de societate individului care s-a abătut de la normele ei morale şi juridice.

Odată cu intrarea în penitenciar, individul resimte.

viziune privativă

Şocul depunerii în penitenciar determină frământări psihice şi psihosociale, începând cu criza viziune privativă detenţie, manifestată de la închiderea în carapacea tăcerii până la comportamentele agresive şi de autoagresiune sinucideri, autoflagelări. Contactul cu subcultura carcerală, la scurtă vreme, îl face pe deţinut să îşi formeze o nouă viziune a propriei persoane şi să îşi elaboreze o strategie de supravieţuire constând intr-un comportament de consimţire-integrare de conformare pasivă.

Percepţia deţinutului asupra pedepsei şi a mediului viziune privativă este una specifică.

 • Reținerea sau arestarea ilegală — implicații juridico-penale și ingerințe în respectarea drepturilor omului la nivel național
 • Vezi mai multe articole din categoria social Măsurile alternative de executare a pedepsei privative de libertate sunt măsuri de natură judiciară, dispuse prin hotărâre de către judecătorul de supraveghere a privării de libertate, constând în înlocuirea măsurii executării pedepsei principale cu închisoarea în regim de detenţie cu măsura executării acesteia la domiciliu, în libertate sau în regim special penitenciar.
 • Николь вспомнила тот давнишний день, когда десяти- или одиннадцатилетняя Кэти, потрясенная огромными кольцами в небе, кричала от счастья.
 • Спросила она Орла неровным голосом, который едва сумела признать.
 • Мать моей ма-тери, моя ба-буш-ка, - медленно произнес Бенджи, - родилась в Аф-ри-ке.
 • Веришь в то, что октопаукам-врачам, быть может, даже не понимающим, как работает человеческий организм, за несколько дней удалось добиться успеха, которого блестящий врач, твой собственный зять, вместе со своими сотрудниками не мог достичь за четыре года.
 • Miopia sportului
 • Mărirea vederii

Acest fenomen este determinat de cele mai multe ori de modul cum a rezolvat fiecare deţinut problema ispăşirii, când pedeapsa este apreciată ca fiind măsura faptei sau pedeapsa este văzută ca fiind mai aspră decât infracţiunea comisă. Ca urmare, deţinutul va rămâne neîmpăcat, revendicativ şi ostil administraţiei locului de deţinere, dominat de sentimente de victimizare.

 • "Без сомнения, она голодна, - решила Николь, поискав взглядом какое-нибудь укрытие.
 • Обе чаши и Северный полуцилиндр полностью перестроены - ты не узнаешь .
 • Но Кэти у тебя вроде наваждения; ты так занята видеозаписями, что не способна даже дать добрый совет.
 • Он открыл мне еще неизведанные пределы счастья и тревоги.
 • Чуть более чем через час их фонари осветили первую платформу на противоположной стороне Цилиндрического моря.
 • Октопауки могли бы подписать этот документ - не будь они столь нравственными существами, - чтобы выиграть время.
 • Cu vedere slabă, ochi apoși
 • Îmbunătățiți vederea instantaneu

Cu cât adaptarea la viaţa de penitenciar este mai bună. În interiorul penitenciarului se realizează o ierarhie între deţinuţi, care le conferă un anumit statut o poziţie în acel grup.

viziune privativă

Statutul acestora se obţine odată cu creşterea experienţei de penitenciar. Statutul de şmecher poate fi dobândit şi prin protecţia unui prieten sau a rudelor aflate în penitenciar, dacă aceştia au deja o poziţie ierarhică superioară.

Comentarii despre Fenomene psihosociale ale mediului privativ de libertate

Urmează în ierarhie indivizii care afişează şi pretind un statut ridicat, fără a fi capabili să îl menţină un timp îndelungat. Rolurile sociale sunt însă mult mai diversificate.

Autentificare Abandonarea sistemului mixt în această materie exprimă tendința de a pune în valoare experiența și rezultatele pozitive obținute pe plan internațional în combaterea delincvenței juvenile 1. Majoritatea sistemelor contemporane de drept penal au în comun aceeași orientare de politică penală care recunoaște necesitatea unui regim sancționator special pentru infractorii minori, deosebit de sistemul destinat adulților. Cercetările criminologice asupra delincvenței juvenile au scos în evidență particularitățile personalității minorului infractor, caracterizat printr-o insuficientă formare și dezvoltare biopsihică, reflectată prin săvârșirea infracțiunii 2.

Există însă şi lideri informali al căror statut ridicat se datorează pregătirii lor profesionale sau intelectuale. Statutul poate evolua rapid în funcţie de avantajele de care cei din dispoziţiile superioare pot beneficia. Subcultura de penitenciar susţine instalarea unei asemenea ierarhii.

viziune privativă

Sistemul deţinuţilor de culegere a informaţiilor se focalizează asupra celor veniţi ultimii, pentru a afla infracţiunile pentru care au fost condamnaţi, statutul social exterior, probabilitatea de a fi căutat. Deţinuţii au o ierarhie depreciativă a infracţiunilor pe care le-au săvârşit.

Account Options

Pe baza acesteia, unii deţinuţi dobândesc un statut de paria, fiind izolaţi şi sancţionaţi de grup. Deţinuţii consideră inacceptabile atacarea şi terorizarea copiilor, homosexualitatea.

Cea mai evidentă reacţie ostilă este faţă de violatori, mai ales când victimele sunt minori. Reacţia ostilă merge de la izolare până la agresarea zilnică.

Drept - „Profesiile juridice și oportunitățile absolventului de Drept”, Conf. univ. dr. Ioana COSTEA

Vezi şi altă definiţie din dicţionarul juridic:.

Mai multe despre acest subiect