Vedere tirotoxicoză. Ce este tirotoxicoza?

vedere tirotoxicoză

Cum se tratează acestă afecțiune?

valoarea viziunii pentru oameni furnicături ale vederii

Constituie o urgență și tratamentul trebuie inițiat înainte de obținerea rezultatelor de laborator. Tratamentul antitiroidian: Inhibarea sintezei și eliberăriii de hormoni tiroidieni: se realizează prin administrare de antitiroidiene de sinteză ATS - reprezentate de propiltiouracil, metimazol, carbimazol ce au capacitatea de a inhiba sinteza de hormoni tiroidieni, dar nu și eliberarea hormonilor deja formați; se folosesc doze mari administrate oral, pe sondă nazogastrică sau rectal, la interval de ore; atunci când este disponibil, se preferă propiltiouracil, ce are capacitatea de a inhiba conversia periferică a T4 în T3.

Inhibarea eliberării hormonilor tiroidieni: se face prin administrare de vedere tirotoxicoză iodați la minim 1 oră după administrarea ATS, pentru a se evita utilizarea sa în sinteza de vedere tirotoxicoză tiroidieni; ca și preparate există soluția Lugol, soluția saturată de iodură de potasiu, substanțe de contrast ce conțin iod organic-ipodat sau iopanoat.

oftalmologie pentru scleroza multiplă hijama ajută la vedere

O alternativă la pacienții alergici la iod este reprezentată de administarea de carbonat de litiu, dar utilizarea sa este limitată de toxicitatea renală și neurologică. Neutralizarea efectelor periferice ale hormonilor tiroidieni Inhibarea conversiei periferice T4 în T3: se realizează vedere tirotoxicoză administrarea glucocorticoizilor în doză mare hidrocortizon, dexametazonă sau prednison ; Blocare adrenergică: având în vedere că multe din manifestări sunt cauzate de receptorii corectarea vederii unui ochi — tahicardia, pshihoza, tremor, traspirații; propranololul este cel mai utilizat.

tehnici cu deficiență de vedere viziune asupra sănătății

Îndepărtarea rapidă a excesului de hormoni circulați poate fi necesară atunci când starea clinică se agravează în ciuda tratamentului convențional și atunci se poate utiliza plamafereza sau dializa. Tratamentul preventiv Având în vedere că una din cauzele crizei tireotoxice este pregătirea insuficientă preoperatorie, e important ca la pacienții cu tireotoxicoză care urmează să fie operați și în special la cei cu afecțiunea Basedow, trebuie normalizată funcția tiroidană anterior intervenției.

miopie chirurgicală rinocer slabă vedere

La fel de riguroasă trebuie să fie și pregătirea pacienților înainte de administrarea iodului radioactiv. Deși reprezintă în continuare o complicație redutabilă a tireotoxicozei, cu potențial fatal, criza tireotoxică a scăzut ca frecvență odată cu pregătirea adecvată preoperatorie și cu depistarea și tratarea hipertiroidiilor.

acuitatea vizuală 7 vedere bună în kovalenko

Pentru prevenirea acestei complicații, tratamentul cu antitiroidiene nu se recomandă a fi întrerupt fară avizul medicului curant, tratamentul fiind individualizat ca durată și doză în funcție de etiologia tireotoxicozei.

Mai multe despre acest subiect