Vedere șoim pelerin,

vedere șoim pelerin

Comparați armena mijlocie շահէն šahēn și armena veche Շահէն Šahēn.

Cuvinte cheie PNG

A doua semnificație este indicatorul unei scări. Taxonomie Taxonul a fost descris în mod oficial de Carl Jakob Sundevall în ca o specie separată, Falco peregrinatorpe baza unui exemplar juvenil prins pe o navă între Sri Lanka și Insulele Nicobar.

Statutul său taxonomic ca subspecie a Falco peregrinus a fost controversat de câțiva ani.

vedere șoim pelerin

În mijlocul părerilor contradictorii ale ornitologilor de la mijlocul secolului al XIX-lea, șoimul Shaheen a fost descris ca fiind trei noi specii: Falco shaheen din sudul Indiei a fost descris de Jerdon înFalco micrurus din Nepal și Birmania a fost descris de Hodgson în și Falco atriceps din India de Nord a fost vedere șoim pelerin de Hume în Aceste trei specii au fost în general acceptate ca fiind distincte până în jurul sfârșitului de secol, când toate trei au fost împânzite împreună cu Falco peregrinator de Sundevall ca Falco peregrinus peregrinator.

Subspecia nume peregrinatorlatină pentru un rătăcitor sau călător obișnuit, reflectă capacitatea sa de călătorie.

vedere șoim pelerin

Denumirea comună engleză shahin nu trebuie confundată cu același cuvânt în limba indo-europeană persanăturcă turcă și limba afroasiatică arabăunde se poate referi la falconi sau o specie de șoim. În limba indo-europeană hindishahin sau shahin kohi koh se referă la un deal se referă la femela subspecie peregrinatorîn timp ce masculii subspecii sunt menționate ca kohila.

Descriere Shaheen-ul este un șoim mic și puternic, cu părți superioare negricioase, părți subterane, cu dungi fine, întunecate și alb pe gât.

vedere șoim pelerin

Masca completă a feței negre este puternic demarcată de la gâtul alb. Are acoperisuri subterane deosebite.

Un falconer din Orientul Mijlociu Anterior, vârfurile de vrăbiuță erau folosite pentru a lua o serie de păsări mici, dar sunt cu adevărat prea delicate pentru șoimul grav și au căzut în favoarea acum, după ce sunt disponibile specii americane. În America de Nord și Marea Britanie, falconii zboară de obicei numai după păsări.

El diferă în toate aceste caracteristici de cel mai pal. Masculii și femelele au marcaje și penaj similare; în afară de dimensiuni, nu există nici un dimorfism sexual. Păsările au o lungime între și mm.

Fotografii relevante fără drepturi de autor

Masculul este cam de dimensiunea unui ciob de casă Corvus splendens ; femela este mai mare. În India, a fost înregistrată în toate statele, în principal din regiuni stâncoase și deluroase. Șahenul a fost raportat și din insulele Andaman și Nicobar din Golful Bengal.

vedere șoim pelerin

Sri Lanka Shaheen-ul este specia locală rezidentă a peregrinului din Sri Lanka, unde este neobișnuită, dar se găsește pe întreaga insulă în zonele joase, și la înălțimi de până la m în țara de deal, frecventând stânci de munte și aflute de rocă. Fațetele stâncoase îi oferă situri de cuiburi și servesc ca puncte de vedere din care poate lansa atacuri aeriene împotriva păsărilor care zboară rapid, cum ar fi turele.

Meniu de navigare

Sigiriya este un site foarte cunoscut pentru aceasta. Ecologie și comportament Shaheen este de obicei văzut ca o pasăre solitară, sau în perechi pe stânci și pinacule de stâncă. Peregrinii se împlinesc de obicei pentru viață.

vedere șoim pelerin

Din cauza diferenței de mărime între un mascul și o femelă, o pereche împerecheată vânează în general vizina și viziunea specii de pradă. Este adaptat pentru a lua prada în aer și poate atinge o viteză de kmh în zbor la nivel; la scufundare după pradă poate depăși viteze de kmh mph. Hrănire Shaheens vânează în mare parte păsări mici, deși sunt și păsări de dimensiuni medii, precum porumbei și papagali.

Șoimul Shaheen - Shaheen falcon - atop-romania.ro

Vedere șoim pelerin și repezi, vedere șoim pelerin se scufundă de pe înălțimi mari pentru a lovi prada cu taloanele lor. Dacă impactul nu ucide prada, șoimul își mușcă gâtul victimei pentru a asigura moartea.

Ameliorarea Sezonul de reproducere este din decembrie până în aprilie. Păsările ocupă cuiburi pe terasele înalte ale stâncilor sau în cavități și tuneluri. Depun cluturi de ouă. Puii se întind în 48 de zile, cu un succes mediu de 1,32 pui pe cuib.

Account Options

În India, shaheenul a fost înregistrat ca fiind cuib în structuri create de om, cum ar fi clădiri și turnuri de transmisie a telefonului mobil. Îna fost făcută o estimare preliminară a 40 de perechi de reproducție, pe baza unui sondaj succint.

vedere șoim pelerin

Ulterior, estimarea a fost corectată la de perechi de reproducție. În cultură În literatura pakistanezăshaheenul are o asociere specială cu poezia poetului național al țării, Allama Iqbal.

Etichete foto:

Apare, de asemenea, pe sigiliul oficial al logo-ului Forțelor Aeriene din Pakistan și este folosit ca poreclă pentru echipa de cricket pakistaneză. Citirea ulterioară Döttlinger, Hermann. Falcul negru Shaheen Falco Peregrinus Peregrinator Sundevallmorfologia, variația geografică și istoria și ecologia populației din Sri Lanka Ceylon.

vanatoare cu soimi in Romania

Mai multe despre acest subiect