Miopie complexă, Post navigation

Viciile de refractie: miopia, hipermetropia, astigmatismul si prezbiopia - Q Vision

Miopia la copii – este vreo soluție?

Miopia la copii — este vreo soluție? Se estimează că peste mln.

Despre viciile de refractie: miopia, hipermetropia, astigmatismul si prezbiopia 1 Aug Q Vision Afectiuni oftalmologice Viciile de refractie apar atunci cand ochiul nu este capabil sa focalizeze imaginile pe retina — tesut fotosensibil care captuseste fundul ochiului si care are rolul de a transmite imaginile catre creier.

Există mai multe puncte de vedere privitor la cauzele apariției acestui defect de refracție. Se estimează și factori fiziologici, cum ar fi spasmul de acomodare a mușchilor oculari, sclera astenică insuficient de puternică — ce nu menține bine forma lobului ocularo insuficientă alimentare din partea vaselor sanguine la nivel cervical etc.

Prezența acestor factori este în mare măsură explicată de factorul ereditar — riscul este de șase ori mai mare pentru copii a căror părinți poartă ochelari.

Remedii împotriva miopiei

Aceeași statistică demonstrează o prezență mult mai mare a miopiei în țările industrial dezvoltate comparativ cu miopie complexă în curs de dezvoltare. Deci, întrebarea combaterii miopiei este foarte complexă. De aceea, propunerile de a soluționa această problemă doar din perspectiva unuia din factorii menționați, nu aduc rezultate reale… Ceea ce este miopie complexă de făcut primar, este diagnosticarea cât mai recentă.

miopie complexă

Aceasta este important, deoarece dezvoltarea copilului depinde în mare măsură de faptul, cum percepe el lumea înconjurătoare. De obicei, părinții observă că ceva e în neregulă, când copilul începe să frecventeze școala. Dar,  e mai binevenit de a face vizite la oftalmolog începând cu primul an după maștere.

  1. Miopie - cauze, simptome, tratament
  2. Tratamentul miopiei cu medicament alternativ
  3. Deficiențe vizuale: Ce este Miopia și cum o tratăm? | Blog atop-romania.ro

Faptul că medicul indică ochelari de vedere nu ar trebui să provoace panică. Important este ca copilul să nu se simtă complexat, iar aceasta depinde în mare măsură de modul cum părinții abordează situația — astăzi ochelarii sunt un accesoriu foarte răspândit și acceptat, iar modele de ochelari port fi alese după oricare preferință.

La o vârstă mai mare, când copilul devine mai responsabil, medicul-oftalmolog ar putea recomanda și lentile de contact.

miopie complexă

Intervenție chirurgicală, ca regulă, nu se recomandă până la vârsta de 20 de ani, până la formarea deplină a aparatului oculomotor. Atunci, care ar fi soluția?! O soluție realistă pentru prezent ar fi modul cum privim această situație.

Ceea ce ne dorim cel mai mult, este ca copiii noștri să devină niște personalități frumoase și să se integreze adecvat în societate.

miopie complexă

Aceste opțiuni depind nu atât de perfecțiunea fiziologică, cât de educația oferită și de modul cum copilul se autoevaluează. Iar miopia nu este o boală în sine, dar un defect ce poate fi compensat, deci și atitudinea trebuie să fie corespunzătoare.

miopie complexă

Aici găsiți specialiști competenți, utilaj performant și modele de ochelari de vedere de calitate a unor branduri renumiți.

Ajustarea prețurilor, la fel, miopie complexă scopului de a finaliza soluția problemei. Deci, odată ce am înțeles problema, vă invităm și să realizăm soluția!

Mai multe despre acest subiect