Injecții oculare

injecții oculare

Ce este Avastin-ul? Acesta a fost introdus în practica oftalmologică în urmă cu 15 ani pentru afecţiuni precum degenerescenţa maculară legată de vârstă forma umedă, ocluzia de venă centrală a retinei, retinopatia diabetică, corioretinită seroasă centrală, glaucom neovascular şi alte boli care determină vase de neoformaţie la nivelul retinei.

Face parte din categoria inhibitorilor de factor endotelial de creștere în engleză VEGF și este utilizat ca medicament citostatic. Activitatea Avastinului este predominant antiproliferativădistrugând și inhibând formarea de noi vase care hrănesc tumorile cu potențial de creștere; această acțiune care duce la inhibarea creșterii tumorale a găsit ecouri și în oftalmologie. Orbirea este cauzată de distrugerea stratului celulelor fotoreceptoare din retina maculară. Macula este o porțiune din retina centrală responsabilă cu distingerea detaliilor culorilor, zona maculară face posibile scrisul, cititul, desenul, condusul mașinii. Există 2 tipuri de degenerescență maculară: umedă și uscată.

Deşi Avastin-ul nu a fost iniţial conceput pentru tratamentul afecţiunilor oculare, numeroase studii realizate în centre renumite din Europa şi SUA, pe mii de pacienţi, au dovedit eficienţa şi siguranţa folosirii acestuia în terapia bolilor oculare.

Utilizarea Avastin-ului în domeniul oftalmologiei este "off-label", termen care se referă la posibilitatea folosirii lui şi în alte afecţiuni faţă de cele prevăzute iniţial, având la bază o documentare ştiinţifică riguroasă şi numeroase studii care să dovedească eficacitatea substanţei folosite.

Mecanismul prin care Avastin-ul funcţionează este blocarea creşterii vaselor nou formate în retină, care apar în injecții oculare patologic în condiţii de privare a nivelelor normale de oxigen în retină. Aceste vase anormale de neoformaţie favorizează scurgerea lichidului şi apariţia edemului macular.

 • Preturi – Ocularcare
 • Miopie fundus
 • Nu am avut probleme, vederea nu a mai scazut, dar nici nu pot spune ca s-au inregistrat progrese foarte mari.
 • Ce produse există pentru a îmbunătăți viziunea
 • Pietre vindecătoare pentru vedere
 • INJECTARI INTRAVITREENE | clinicaoftalux
 • Injecție intravitreană de medicamente pentru bolile de retină Injecție intravitreană de medicamente pentru bolile de retină Tratarea bolilor de retină folosind injecția intraoculară cu medicamente Pentru mai mulți ani terapia oftalmologului a fost folosită în practica clinică pentru a trata bolile de retină prin injectarea de medicamente direct în ochi.
 • Как сильно я тебя люблю.

Acest lucru duce la o scăderea profundă de vedere. Prin administrarea intraoculară de Avastin se încearcă oprirea progresiei afecţiunii oculare şi păstrarea unei acuităţi vizuale cât mai injecții oculare.

injecții oculare

Studiile au arătat o eficienţă egală a Avastinului cu alte tipuri de tratamente anti-VEGF Lucentis în împiedicarea pierderii de vedere. Cum se administrează Avastin-ul?

 1. Injecții intraoculare - Vitreum - Centru medical oftalmologic
 2. Патрика попросили подняться по лестнице и бегло осмотреть окрестности.
 3. Injecție intravitreană de medicamente pentru bolile de retină - atop-romania.ro
 4. Не сомневаюсь, что все это учтено в планах октопауков.
 5. Viziune rațiune sat

Avastin-ul se administrarea prin injectare intraoculară în vitros gelul din interiorul ochiului a unei cantităţi foarte injecții oculare de substanţă 0.

Gradul de absorbţie la nivelul organismului este extrem de scăzut.

injecții oculare

Frecvenţa injectărilor variază în funcţie de pacient şi de răspunsul acestuia la tratament, putând fi necesare iniţial injectări lunare. Administrarea acestuia se realizează în blocul operator în condiţii de sterilitate maximă şi se efectuează de către medicul oftalmolog.

Tratamente / Injecții intraoculare

Cu 2 zile înainte şi 5 zile post-injectare de Avastin este necesară administrarea de picături cu antibiotic. Preoperator, se măsoară presiunea intraoculară, se examinează suprafața oculară și se elimină cazurile cu conjunctivite sau alte tipuri de infecţii oculare.

Se face dezinfecția pleoapelor cu betadine, a marginii ciliare și a conjunctivei.

injecții oculare

Anestezia se realizeaza topic, cu picături, nu este necesară injectarea subonjunctivala sau peribulbara de anestezic. Pentru injectarea de Avastin se utilizează un ac foarte suţire de 27 de Gauge atașat de o seringă de insulină.

Pacientul anesteziat poate simți în momentul în care se realizează injecţia o senzaţie de disconfort sau presiune oculară. Această uşoară jenă oculară poate persista şi a doua zi.

injecții oculare

Se va măsura presiunea intraoculară a doua zi dupa injecţie. Este normală o creştere moderată a tensiunii intraoculare imediat după efectuarea tratamentului injectabil cu Avastin. Pacientului i se aplică un pansament steril pe ochi, pe care il menţine până seara și este rugat ca la domiciliu să stea în repaus.

Injecție intravitreană de medicamente pentru bolile de retină

Controlul este a doua zi dupa injectare şi la o lună. În cazurile în care ochiul este roşu, dureros, apare jenă puternică la lumină, hiperlăcrimare și scade vederea, pacientul trebuie să sune de urgenţă la clincă.

injecții oculare

Care sunt reacţiile adverse ale administrării intraoculare de Avastin? Este important să cunoaştem atât beneficiile cât şi efectele adverse ale acestuia. În situaţii rare, în cazul administrării de Avastin poate să apară durere oculară, fotofobie, miodezopsii "musculiţe"hemoragie subconjunctivală, tensiune intraoculară scăzută sau crescută.

Printre complicaţiile mai rare dar şi grave se numără infecţia oculară endoftalmita care poate fi infecţioasă, determinată de bacterii sau sterilă reacţie toxică sau alergică la substanţa injectată.

"Am urmat tratament cu injectii intraoculare. Risc sa orbesc?"

In cazul apariţiei endoftalmitei tratamentul trebuie să fie imediat şi necesită câteodată intervenţii chirurgicale suplimentare vitrectomie. Alte complicaţii care pot să apară sunt hemoragia intraoculară, dezlipirea de retină, lezarea cristalinului, cataracta, glaucomul, ocluzia de arteră centrală a retinei, leziuni ale retinei.

Initial se face o evaluare oftalmologica completa si complexa a pacientilor ce trebuie sa includa si o tomografie in coerenta optica a retinei - OCT Injectiile se fa  la interval de o lunaurmate de o tomografie OCT de control ce se realizeaza la luni de la ultima injectie. Dar tratamentul se particularizeaza pentru fiecare situatie in parte, existand si posibilitatea injectarii simultane si de substante antiinflamatoare triamcinoloncand este necesar.

La pacienţii care imediat după injectare prezintă creştere mari ale tensiunii intraoculare ce determină ocluzia arterei centrale a injecții oculare şi pierderea percepţiei luminoase, este indicată realizarea unei paracenteze pe masa operatorie.

Mai multe despre acest subiect