Hipertensiune arterială, Informatii utile despre hipertensiunea arteriala

hipertensiune arterială

Ce trebuie sa stii despre hipertensiunea arteriala?

hipertensiune arterială

Ce reprezinta hipertensiunea arteriala? In restul cazurilor, aceasta este efectul secundar al unor afectiuni cardiace, endocrinologice sau renale. Ea poate fi tratata. Care sunt simptomele hipertensiunii arteriale?

hipertensiune arterială

Adesea, hipertensiunea arteriala nu prezinta simptome. Uneori pot aparea dureri de cap sau dupa cap cefaleea occipitalasenzatia de urechi infundate sau de zgomote in urechi, sangerarea nazala sau, hipertensiune arterială grav, in cazul complicatiei numite encefalopatie hipertensiva, greturi si varsaturi. Diagnosticarea hipertensiunii arteriale Diagnosticul se pune prin inregistrarea valorilor crescute ale tensiunii pe parcursul a cel putin vizite, la un interval de saptamani, sau la primul consult, daca valorile sunt foarte crescute.

Despre hipertensiunea arteriala, cu dr. Ioana Pop, medic primar cardiolog, Clinicco Brasov

Masurarea valorilor tensionale se face de catre personalul medical, de catre pacient la domiciliu sau automat, pe o perioada de 24 de ore, prin intermediul unor dispozitive de tip ABPM. Pacientii nou diagnosticati trebuie sa efectueze un bilant in care intra obligatoriu probe de sange si urina, radiografie de torace, electrocardiograma si ecocardiografia.

hipertensiune arterială

Se recomanda monitorizarea automata a valorilor tensiunii arteriale cu ajutorul unui tensiometru electronic, chiar de catre pacient. Preferabil este ca tensiometrul electronic sa fie cu manseta, nu cu bratara.

hipertensiune arterială

Un rol esential in prevenirea si terapia hipertensiunii arteriale il are consumul de sare. Consumul excesiv de alcool poate duce la cresteri mari hipertensiune arterială valorilor tensiunii arteriale si la accident vascular cerebral hemoragic Hipertensiunea arteriala nu se vindeca.

hipertensiune arterială

Mai multe despre acest subiect