Fete hipermetrope

REFRACTOMETRIA SUBIECTIVĂ - PDF Free Download

Ochiul este ca o camera foto. Imaginati-va ca faceti o fotografie.

rolul viziunii în viață

Lentila care se gaseste in partea din fata a aparatului foto permite trecerea si focalizarea luminii pe filmul situat in partea din spate a aparatului. Cand lumina atinge filmul se realizeaza o fotografie.

tratamentul hipermetopiei cu remedii populare

Ochiul lucreaza intr-un mod similar. Partile din fata ale ochiului corneea, umorul apos, cristalinul sunt transparente si permit luminii sa treaca catre centrul ochiului, unde se gaseste o alta substanta transparenta ca un gel numit vitros. Transparenta structurilor oculare enumerate mai sus permit luminii sa ajunga catre retina, iar cristalinul permite focalizarea luminii pe retina.

Retina este similara filmului fotografic si ea ne permite sa vedem.

viziunea plutește în ochi

De la retina pleaca informatii vizuale catre creier, pe calea nervului optic. Acesta scăderea acuității vizuale în ochi modul in fete hipermetrope functioneaza ochiul nostru.

Predispoziția genetică. Absorbția slabă a vitaminei D poate fi ereditară.

Planul lacrimal2. Corp ciliar5.

55470058-AFECTIUNILE-OCHILOR.docx

Zonula Zinn6. Nerv optic Miopia Miopia reprezinta o tulburare de refractie a globului ocular, caracterizata prin faptul ca imaginea obiectelor privite este focalizata in fata retinei un dezechilibru intre puterea sistemului de lentile ocular si lungimea fete hipermetrope anteroposterior al globului ocular, sau altfel spus, un exces fete hipermetrope convergenta in mod normal, imaginea obiectelor este focalizata pe retina, intr-o zona de acuitate vizuala maxima, denumita "pata galbena".

Corneea si fete hipermetrope reprezinta cele doua medii refractive ale globului ocular; dintre aceste componente, cornea contribuie cel mai mult la formarea imaginii obiectelor privite, la nivelul retinei. Daca axul anteroposterior al globului ocular este prea scurt, imaginea obiectelor se va forma in spatele retinei, situatie patologica, care se insoteste de scaderea acuitatii vizuale aceasta situatie mai este denumita si hipermetropie; daca axul anteroposterior al globului ocular este prea lung, puterea refractiva a dioptrului ocular sistemul de lentile al ochiului uman nu va fi suficienta, iar imagina va fi focalizata inaintea retinei aceasta tulburare refractiva este denumita miopie si este de asemenea insotita de scaderea acuitatii vizuale.

Acuitatea vizuala se refera la capacitatea unei persoane de a distinge detalii fine ale obiectelor pe care le priveste.

acuitate vizuală pentru munca subterană

O alta cauza de afectare a acuitatii vizuale, o reprezinta astigmatismul; astigmatismul este tot o tulburare de refractie, datorata asincronismului refractiv dintre cornee si cristalin.

Din fericire, aceste tulburari de refractie pot fi corectate prin purtarea de lentile aeriene, lentile de contact sau cu ajutorul chirurgiei refractive.

Au trecut anii! S-ar putea ca unii dintre ei sa citeasca ce se scrie aici! De la inaltimea unei intelepciuni ce se dobandeste odata cu varsta, oare cati isi pot justifica faptele in fata constiintei proprii? Poate ca intrebarea pare naiva — tocmai de aceea sunt convins c-o sa ramana fara raspuns! Dragoş Vişan -Tulceanul am imaginat conceptul dihotomic identificat la numarator cu formula de teritorializarii corporale de D.

Pacientul miop vede cu claritate obiectele care se afla in apropierea ochiului, insa atunci cand priveste la distanta, vederea sa este incetosata; aceasta se intampla deoarece fie axul globului ocular este prea lung, fie datorita faptului ca suprafata anterioara a corneei este prea bombata; la polul opus se afla tulburarea de refractie denumita "hipermetropie" cornea este prea aplatizata sau axul anteroposterior al globului ocular este prea scurt, imaginarea formandu-se in spatele retinei.

Miopia poate fi corectata prin purtarea de lentile divergente aceste lentile,deplaseaza imaginea formata, din fata retinei, chiar pe retina.

scăderea acuității vizuale cum se tratează

Mai multe despre acest subiect