Dezordine mentala

Cum să organizezi dezordinea din mintea ta - Roxana Călinescu

miopie plus 3 picături pentru astigmatism vizual

O altfel de curățenie, care nu se rezumă doar la a aranja lucrurile, ci și să te eliberezi de cele de care nu mai ai nevoie. Decluttering-ul merge dincolo de aspectul estetic al casei sau al spațiului de lucru.

Spiritualitatea și sănătatea mentală

Este esențial pentru binele tău fizic și psihic, și o componentă importantă pentru wellbeing și productivitate. Fie că e vorba de vasele murdare din chiuvetă sau de teancul de hârtii de pe birou, dezordinea și aglomerarea au efecte negative asupra vieții de zi cu zi și pot afecta sănătatea noastră mentală, crescând în subconștient nivelul de stres și anxietate.

Numeroase studii au demonstrat deja impactul psihologic al curățării și eliberării spațiilor în care ne desfășurăm activitatea.

Ce spune dezordinea din casă despre sănătatea ta mentală

Concluzia este simplă: fă-ți timp să faci ordine în casă, la locul de muncă și dezordine mentala mintea de tot ce e excesiv și dezorganizat. Scade nivelul de stres și anxietate Dezordinea ne stresează. Mintea va fi din ce în ce mai încărcată de gânduri, frustrări și remușcări.

Creează o obișnuință din a organiza spațiul înconjurător și vei scăpa de acest factor de stres. Mai sănătos Dezordinea și aglomerarea dezordine mentala aduna cantități mari de praf, bacterii și mirosuri neplăcute. Acestea pot înrăutăți anumite afecțiuni, precum astmul, dar chiar și pentru o persoană sănătoasă, efectele pe termen lung pot fi nocive. Curățenia constantă și organizarea vor îmbunătăți calitatea aerului pe care îl respiri, și te vei simți mult mai bine.

Cum să organizezi dezordinea din mintea ta - Roxana Călinescu

Crește productivitatea Cu siguranță, dezordinea este un factor perturbant. Fie că e vorba de un device electronic, sau de o mulțime de hâtii aruncat pe birou care așteaptă să le vină rândul, ele ar trebui organizate și păstrate corespunzător. Încearcă să reduci cât mai mult cantitatea de materiale de pe Desktop-ul tău fizic sau virtual și vei observa un impact semnificativ dezordine mentala productiviății.

  1. Pentru ca o stare mentală să fie clasificată ca o tulburare, în general trebuie să provoace disfuncții.
  2. Viziunea unei alte nuanțe
  3. Exercițiile de viziune nu au ajutat
  4. O treime din europeni suferă de o „dezordine mentală” | Doxologia
  5. Zvâcniri ale ochilor și deteriorarea vederii
  6. Declutter Your Life - O viață curată, o minte ordonată - 9 to 6
  7. Rune de tratament la vedere
  8. Stare de bine Ce spune dezordinea din casă despre sănătatea ta mentală A avea o cameră sau o casă dezordonată poate fi rezultatul multor factori, precum faptul că ești foarte ocupat și nu ai timp să o aranjezi sau ai copii mici care fac dezordine.

Este mult mai ușor și relaxant să lucrezi într-un mediu plăcut, curat și organizat. Învață să reduci lucrurile care nu sunt esențiale Dacă simți că nu știi de unde să începi, încearcă să îți reevaluezi nevoile și prioritățile. Renunță la toate lucrurile pe care nu le-ai folosit  de cel puțin un an de zile, și abține-te de la achiziții pripite. Dacă vei începe cu mediul de acasă, vei sesiza efecte imediate asupra stării tale de bine.

Un studiu dezordine mentala de Colegiul European de Neuropsihofarmacologie a scos la iveală faptul că Bărbaţii şi femeile sunt la fel de ameninţaţi de aceste boli mentale, însă experiază diferite probleme de sănătate. Pe când bărbaţii sunt mai predispuşi să fie dependenţi de alcool, femeile au de două ori şi jumătate mai multe şanse să sufere de depresie, mai ales în timpul sarcinii şi în primii ani de viaţă ai copiilor. Studiul a arătat că depresia la femei s-a dublat din anii 70 şi se întâmplă cel mai adesea între 16 şi 42 de ani. Cercetătorii au legat această schimbare de presiunea crescândă a femeilor care se luptă să aibă deopotrivă o carieră şi o viaţă de familie.

Stilul minimalist, din ce în ce mai popular, este și o atitudine. A trăi cu mai puțin nu înseamnă a trăi mai rău. Dimpotrivă chiar, renunțând la tot ce este redundant, vei descoperi cum să profiți de eficiența lucrurilor pe care alegi să le păstrezi, cele de care chiar ai nevoie.

câți oameni au vedere slabă viziunea ciobanului german

Această eliberare îți va da sentimentul că ai început de la zero, un nou început care se va întipări și în mintea ta, va reduce stresul și îți va da mai multă motivație. Biroul sau spațiul tău de lucru nu ar trebui să fie ocupat dezordine mentala lucruri de care nu ai nevoie.

Formular de căutare

Cu cât vei avea mai puține obiecte în jurul tău, cu atât te ve simți mai încărcat. Investește în organizatoare pentru birou și scapă de toate agrafele de birou și post-it-urile mâzgălite. Astfel, spațiul tău va conține doar lucrurile de care ai nevoie pentru eficiență și productivitate maxime.

camera de protectie a vederii viziune sacră

Creează spațiu pentru ceea ce ai cu adevărat nevoie.

Mai multe despre acest subiect