Atenție vizuală

atenție vizuală

Home » Stiinta » Jocurile video îmbunătăţesc atenţia vizuală în cazul gamerilor experimentaţi Jocurile video îmbunătăţesc atenţia vizuală în cazul gamerilor experimentaţi Autor: Adrian Popovici De-a lungul timpului, oamenii de ştiinţă au stabilit o serie de beneficii cognitive asociate jocurilor video: gândirea strategică, coordonarea ochi-mână sau lucrul în echipă.

când te-ai săturat să stai jos dacă vederea se deteriorează la un ochi

Un studiu recent, efectuat de către cercetătorii unuia dintre laboratoarele Universităţii de Ştiinţă Electronică şi Tehnologie din China a demonstrat faptul că gamerii experimentaţi prezintă o atenţie vizual spaţială superioară celor neexperimentaţi, notează Medicalxpress.

Oamenii de ştiinţă explică faptul că acest tip de atenţie: vizual selectivă ne permite să procesăm informaţiile adunate de către nervii optici în funcţie de o serie de priorităţi.

delfinii au sau nu vedere cum să îmbunătățiți viziunea plus

Astfel, creierul nostru va analiza informaţiile dintr-o anumită regiune a câmpului nostru vizual, considerată de interes. Vikingii ar fi răspândit virusul care a provocat una atenție vizuală cele mai mari catastrofe ale omenirii Pentru a testa cum diferă acest atenție vizuală de atenţie în cazul gamerilor cu niveluri de experienţă, cercetătorii au 38 de studenţi din cadrul universităţii, aceşti fiind împărţiţi pe baza nivelului şi perioadei în care au jucat League of Legends.

Astfel, voluntarii care aveau un nivel ridicat şi care au jucat acest pentru mai bine atenție vizuală doi ani au fost clasificaţi drept experţi, în timp ce voluntarii cu un nivel scăzut şi care jucaseră acest joc mai puţin de şase luni au fost clasificaţi drept începători.

luule viilma vision viziune și afine

Weiyi Ma, coautor al studiului. Tiejun Liu.

test de vedere tetracromatic online exercițiile pentru miopi îmbunătățesc vederea

Mai multe despre acest subiect