Albinism vizual, Viziune îngustă (restrângerea câmpului vizual) - atop-romania.ro

albinism vizual

Albinismul rezultă prin moștenire genetică a genelor recesive.

metode de corectare a defectelor vizuale

Dezordinea respectivă poate afecta toate vertebratele, atât peștii, amfibienii, reptilele, păsările cât și mamiferele, inclusiv oamenii. Tipul și cantitatea de melanină pe care un organism o produce, determină culoarea pielii, părului și a ochilor.

Cele mai multe dintre persoanele cu albinism sunt sensibile la expunerea la soare și manifestă un risc crescut de a dezvolta cancer de piele.

Alte tipuri de albinism

Melanina joacă un rol important în dezvoltarea unor nervi optici. Din această cauză, toate formele de albinism cauzează probleme ale dezvoltării și funcționării ochilor. Este o afecțiune rară, care se întîlnește la 5 persoane din Cauze Această afecțiune este cauzată de un defect al metabolismului melaninei și este caracterizată printr-o absență a acestui pigment, care protejează pielea de radiatțile solare.

Melanina este produsă de melanocite, care se găsesc albinism vizual piele și ochi. O mutație poate avea ca rezultat lipsa producției de melanină sau un nivel scăzut al valorilor acesteia.

Ce fel de boli pot fi asociate cu îngustarea câmpului vizual?

În cele mai multe situații de albinism, pentru a manifesta boala, o persoană trebuie să moștenească două copii ale unei gene mutante - una de la fiecare părinte. Dacă persoana are o singură copie, afecțiunea nu se va dezvolta.

Indiferent ce mutație genetică este prezentă, deficiența de vedere este o caracteristică întîlnită în toate cazurile de albinism.

Growing Up with Albinism

Acest lucru este cauzat de dezvoltarea defectuoasă a căilor nervoase de la ochi la creier și de dezvoltarea normală a retinei. Clasificare Sistemul de clasificare al tipurilor de albinism are la bază tipul de gene care au provocat tulburarea.

Albinismul oculo-cutanat (OCA) | eUniversitate Boli Rare

Cu toate acestea, cele mai multe albinism vizual de albinism au anumite caracteristici care le disting de altele. Principale tipuri de albinism includ: Fiți cu noi pe facebook: Albinism oculocutanat - cauzat de o mutație la nivelul uneia din cele 4 gene.

riscul de vedere chirurgical

Această mutație are caracteristice semne și albinism vizual legate de vedere tulburări oculare și cutanate, de culoarea părului și a irisului. Cele mai multe dintre persoanele cu acest tip de albinism au pielea lăptoasă, părul alb și ochi albaștri la naștere. Unele persoane cu această tulburare nu își schimbă niciodată pigmentația, totuși pot exista cazuri în care nivelul de melanină să crească în timpul copilăriei și adolescenței.

Părul lor poate deveni blond auriu sau șaten deschis.

Breadcrumb

Pielea de obicei, nu își schimbă culoarea, dar uneori se poate bronza. Irisul își poate modifica, de asemenea, culoarea și își poate pierde o parte din transluciditate.

Este mai des întîlnit în cazul persoanelor care trăiesc în Africa Subsahariană și a afro-americanilor, decît la alte grupuri de populație.

Bolile hipopigmentare congenitale sunt urmatoarele: albinismul oculocutanat tipurile 1, 2, 3, 4, albinismul ocular, sindromul Chediak-Higashi, sindromul Hermansky-Pudlak si sindromul Griscelli. Toate rasele par a fi afectate in mod egal de aceste mutatii care duc la albinism. Totusi unele tipuri de albinism tind sa fie mai frecvente printre africani. Incidenta pentru albinism este egala pentru barbate si femei. Caracteristica hipopigmentare este evidenta de la nastere.

Părul acestora poate fi blond, șaten, roșcat, iar ochii pot avea culoare albastru-gri, iar pielea este de culoare albă încă de la naștere. La persoanele de origine africană, pielea poate fi maro deschis, iar la cele din Asia sau nordul Europei este de obicei albă. În ambele cazuri, culoarea pielii este apropiată de cea a familiei, un pic mai deschisă. Prin expunerea la soare se pot dezvolta pistrui, alunițe sau lentiginele.

Acestea au pielea roșie-brună, părul roșcat și ochii căprui sau maro închis.

Patogenie si cauze pentru albinism

Acest tip de albinism se întîlnește cel mai frecvent în rîndul persoanelor de origine japoneză. Albinismul ocular x-linkat - prespune o mutație genetică a cromozomului x.

De aceea, se întîlnește aproape exclusiv la bărbați. Persoanele care suferă de albinism ocular au probleme de dezvoltare și manifestă tulburări vizuale.

deficiență de vedere a telefonului mobil

Totuși, culoarea părului, a ochilor și a pielii, este în general în limite normale sau ușor mai deschisă decît cea a celorlalți membrii din familie. Sindromul Hermansky-Pudalk - este o formă rară de albinism, cauzată de mutația a cel puțin uneia din cele șapte gene.

Persoanele cu această tulburare au semne și simptome asemănătoare cu cele ale albinismului oculocunatat, dar și boli pulmonare, intestinale și boli de sânge.

Albinismul Category : Uncategorized Albinismul este un grup de afecțiuni ereditare, care afectează modul în care organismul produce sau distribuie pigmentul numit melanină. Persoanele care suferă de albinism au o cantitate redusă sau lipsă a melaninei în ochi, păr şi piele. Există două mari categorii de albinism şi ambele cauzează probleme de vedere.

Sindromul Chediak-Higashi - este o formă rară de albinism, cauzată de albinism vizual mutație a unei gene asupra cromozomului 1. Semnele și simptomele sunt similare cu cele ale albinismului oculocutanat.

Părul este de obicei șaten sau blond, cu luciu argintiu, iar pielea este alba- gălbuie către gri.

  • Examinarea medicală a șoferului
  • Albinismul – Despre ochi

Oamenii cu acest sindrom au o disfuncție a celulelor albe ale sângelui, care are drept rezultat o sensibilitate la infecții. Simptome Semnele și simptomele albinismului sunt de obicei, dar nu întotdeauna, aparente la o persoană care suferă de această boală, sub forma unor modificări a culorii pielii, părului și al ochilor. Indiferent de efectul pe care îl are albinismul asupra aspectului, toți bolnavii au probleme cu vederea. Pielea Cel mai ușor albinismul se recunoaște prin pielea de un alb lăptos.

Mai multe despre acest subiect